Babka bananowa
isbjorn
Babka bananowaSK?ADNIKI:
2 ?miej?ce si? oczka,
2 zgrabne nó?ki,
2 kochane r?czki,
2 twarde kontenerki z mlekiem,
2 jajka,
1 wy?cielana futerkiem miska do mieszania,
1 twardy banan.
SPOSÓB PRZYRZ?DZENIA:
1 Spójrz g??boko w ?miej?ce si? oczka.
2 Rozdziel ostro?nie dwie zgrabne nó?ki dwiema kochanymi r?czkami.
3 ?ciskaj i masuj kontenerki z mlekiem bardzo delikatnie a? wy?cielana futerkiem miska do mieszania b?dzie dobrze nat?uszczona, sprawdzaj w regularnych odst?pach czasu palcem.
4 Delikatnie dodawaj twardego banana do miski, pracuj?c nim w przód i w ty? a tak?e na boki a? do ubicia piany (dla lepszych rezultatów wyrabiaj w tym czasie kontenerki z mlekiem).
5 Gdy temperatura wzro?nie, wsu? banana g??boko do miski i nakryj jajami (pozwól aby wszystko przesi?k?o - byle nie przez ca?? noc). Ciasto b?dzie gotowe a? banan stanie si? ca?kiem mi?kki. Powtarzaj kroki od 3 do 5 lub zmieniaj miski do mieszania.
UWAGA!
Je?li pieczesz w nieznanej kuchni wyczy?? dok?adnie przybory kuchenne przed i po u?yciu.
Nie wylizuj miski do mieszania po u?yciu.
Je?li ciasto zbyt uro?nie, ulotnij si? z miasta